vrijdag 24 augustus 2012

Zongedroogde tomaten.

Tjongjongejonge... Wat was het warm afgelopen weekend.



Zo warm dat ik dacht, laten we onder de Nederlandse zon eens Tomaten drogen.

Neem hiervoor 2 kg tomaten.



Snijd ze in vieren en haal de zaadjes en het sap eruit.






Dit is weer een basis voor jè ijskoude Gazpacho ;-}

Leg de partjes dakpansgewijs op een plaat met bakpapier.



Zet de plaat in de zon in (indien aanwezig) in de wind.
Draai elk uur de plaat iets.






Als de tomaten niet meer zo glimmen draai jè ze om en bestrooi je ze met wat zeezout.






Draai ook nu weer elk uur de plaat iets.






Bestrooi na een paar uur de tomaatjes licht met suiker.



Na een paar uur besprenkelen met knoflookolie en fijngesneden rozemarijn.






Laat ze nu drogen totdat jij zegt, nu is het lekker!

Dan in een bakje en vol gieten met olijfolie. Deze is later weer te gebruiken voor dressings.



Lekker op salades of bij de borrel.


Met smakelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten