maandag 25 mei 2015

Outdoorcooking met Ribstuk

Het is tweede pinksterdag 2015 en mijn outdoorcooking bloed borrelt als een gek. 
We gaan weer lekker aan de slag. 
Vandaag maak ik ribstuk met diverse Side dishes. 
Om te beginnen neem ik een mooi ribstuk. 
Deze Rub ik in met een mooie rub. Meestal maak ik deze zelf maar deze is ook erg goed. 
 Wrijf het stuk lekker in. 
Pak het vlees in folie en leg deze 24 uur voor gebruik in de koelkast. 

Allereerst maak ik wat lekkers voor bij het vlees. 
Gevulde champignons

Haal het steeltje uit de champignon en hak deze fijn samen met wat knoflook en een uitje. 
Maak hier samen met kippenbouillon een lekkere ragout van. 

Leg de hoedjes in een muffinvorm. 
Vul ze nu met de ragout. 

Pak opnieuw een muffinvorm en beleg deze met een plaatje rookvlees. 
Vul dit met noten, broodkruim, knoflook, olijfolie en een plakje geitenkaas. 
Steek nu de Countrysmoker aan. 
Voer hem op naar 120 °C
Ondertussen kook ik "Sweet potatoes". Deze halveer ik en ik hol ze uit. 
De gare aardappel die eruit komt meng ik met blokjes kaas, peterselie en uiensaus. 
Daarmee vul ik de aardappel weer. 

Als de smoker op temperatuur is mag het vlees erin. 
Na een half uur besproei ik het stuk met balsamico azijn. 
Dit proces zal uiteindelijk 5 uur duren. 
Na 4 uur bestrijk ik het vlees met een lekkere glaze. 
In het laatste uur gaan de champignons muffins en aardappelen ook in de smoker. 
De champignon deel ik uit als appetizer. 
Ondertussen gaat de openhaard aan. 
Ik maak nog even een lekker sausje voor bij het vlees. 
Op de openhaard gaat het sneller. 
Ondertussen maak ik het nagerecht. 
Brownies met stroopwafels. 
Dit kan de oven in als de rest eruit is. 
De kern van het ribstuk moet 65 °C zijn.
En dat is hij bijna. Snel in de aluminiumfolie wikkelen en 10 min. Laten rusten. 
En dan.....
Tsjonge tsjonge wat lekker mals. 5 uur gestaan. 
Potatoes erbij. En een lekker stuk eigengebakken ciabatta. 
Ondertussen hak ik nog even een watermeloen en de muffins zijn ook bijna rijp. 
Dat was echt smullen. 
Zo nog ff een Whiskey en nog genieten van het vuurtje. 
Met smakelijke groet,

Outdoorbakerman 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten