zaterdag 9 februari 2013

Workshop bonbons voor A.L.S.

Vandaag was het dan zover. Samen met mijn vrouw naar de bonbonworkshop bij
Hans Hulshof in Eibergen.



We zijn daar met een reden.
http://www.alsvrienden.nl/acties/Lot-te-Raa/IK-DANS-VOOR-ALS
Neem hier maar eens een kijkje.

In de chocolaterie wordt ons uitgelegd wat nu eigenlijk chocolade is.



Hierbij kregen we verschillende soorten te proeven.






Als eerste gingen we een vlinder maken.



De vlinder wordt op plastic gespoten met een cornetje, een papieren spuitzakje.






De lijnen worden mooi opgevuld met chocola. Na het koelen omgedraaid en aan elkaar geplakt.



Op de foto zie je dat er met stikstof wordt gekoeld.



Nu de bonbons.
We kiezen een vorm en decoreren deze. Natuurlijk in spiegelbeeld.






Dan wordt de eerste laag chocolade erin gegoten.






Dan is het de beurt aan de vulling. Caramel, pistache marsepein of truffelvulling met viooltjes smaak. Een lekker krokantje zit onderin.



Nu kan de tweede laag er overheen.



Laten trillen om de luchtbellen kwijt te raken.



Nu eerst op laten stijven onder het genot van een lekker bakkie. En een proeverijtje van aparte bonbons.



Nu wordt het tijd om alles samen te voegen.
We pakken een chocolade hart met een hartsschelp en plakken die aan elkaar met chocolade.



Nog even wat versiering.



Dan plakken we de vlinder erbij met wat hartjes.




We lossen de bonbons.






De schelpen worden gevuld en taraaaaa.









Met smakelijke groet,

1 opmerking: