zaterdag 17 maart 2012

Beer cobbler

Een dessert (lees toetje) van het vuur is iets waar wij (het gezin) erg dol op zijn. Ditmaal een beercobbler.
Nodig een Dutch Oven. Hierover binnenkort een stuk op mijn blog
Hete kooltjes hebben we nodig en...



Vers fruit mag ook uit blik. Cakemix, ik heb een notencakemix gebruikt. Een flesje bier en een uurtje tijd.
Bekleed de Do met alufolie dit maakt lekker snel schoon.



Meng de cakemix met het bier.
Snijd het fruit in stukjes en doe dit onder in de Do. (dutch oven)




Giet hierover het beslag.


Nu de deksel erop en zet ze op zo'n 10 kooltjes.
Leg bovenop de deksel ook zo'n 10 kooltjes



Laat dit een uurtje staan.
Dan gaan we ff kijken.






De geur die hier afkomt is on-be-schrijfelijk.
De smaak overigens ook!!!



Kan goed met blikfruit en versfruit. Je kunt goed mixen met diverse cakemixen. Let wel. Hier komt geen boter en vet aan te pas. Dat is natuurlijk goed als je van je wintervacht af wilt ;-)

Met smakelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten