zaterdag 3 maart 2012

Potjiekos

Vandaag was het dan zover Potjiekos (spreek uit poikiekos) uit de tuinkeuken. Ik had het vuur al mooi opgestookt.



Ik heb gekozen voor een basispot uit een Afrikaans receptenboek met een outdoorbakerman touch.
Hier de basis ingrediënten



Knolselderij, knoffel, rode ui. Bleekselderij, vlees van vark, div kruiden, zout en peper.



Als de pot lekker op temperatuur is bak je het klein gesneden varkensvlees in een beetje olijfolie.






Voeg daarna de kruiden toe en bak dit even mee, dit komt ten goede aan de smaak. Voeg dan gelijk de knoflook en rode ui toe en bak dit lekker mee.





Voeg nu een lekkere scheut slobberwijn toe en laat dit ongeveer 2 flessen wijn staan.
Zorg dat de pot niet te heet staat.



Voeg nu de knolselderij toe en nu niet meer roeren.


Na een half uur kunnen de schijfjes aardappel erop. Let op. Niet roeren.



Na een halve fles wijn ( aan tijd) de gesneden bleekselderij erboven op.
Wat had ik nou gezegd over het roeren ??? Precies niet doen dus ;-)



Na nog Een een halve fles wijn aan tijd een goede scheut worschester saus erin en dan mag je roeren en even 5 minuten Laten Staan.



Dan wordt het tijd om te eten. Evt nog iets zout toevoegen voor de smaak.



Tot de volgende pot



Met smakelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten