zondag 11 maart 2012

Uiensoep

Dit weekend kreeg ik een fraai geïllustreerde exemplaar van "koken met Karin" van Karin Luiten



En vanwege het mooie weer maar eens gestart met de uiensoep uit dit boek.
Wat heb je nodig?



Vergezeld met wat witte wijn, bloem en bouillon blokje of bouillon poeder. Liefs groente.
Zef de pot op het vuur en verzamel alle schillen kontjes ect... en stop die 10 minuten in de pot onder een laagje water. Ongeveer 1 liter.






Zeef na die 10 minuten het uienwater en zet de pot opnieuw op het vuur met wat boter.



Bak nu de uien lekker aan en laat dit een half uur smoren. Tijd voor een glaasje...



Ondertussen kun je wat brood beleggen met kaas. In heb gekozen voor een combi van goudse, sambalkaas en geitenkaas.



Strooi nu wat zout en bloem in de pot.



En als je nog wat over hebt een glas witte wijn ;-)



Giet nu het uienwater erbij en laat dit goed heet worden.



Bak nu het brood af en het grote genieten kan beginnen.



Eet smakelijk,



Met smakelijke groet,

1 opmerking: