zaterdag 17 maart 2012

Gerookt hammetje

Vandaag weer mooi weer dus tijd voor de buiten keuken.
We starten met het hammetje in de marinade te zetten. 100 gram chilisaus 100 gram ketjap en 50 gram appelsap. Paar uurtjes laten staan.
Dan de kooltjes aansteken.



Maak nu een rookpakketje door allufolie als envelopje te vouwen gevuld met rookmot, witte rijst en groene thee.






Prik hier gaatjes in.
Als de kooltjes mooi rood zijn vul ik de bbq voor de helft met kolen.



Nu hebben we rechts de kooltjes, in het middel het rookpakketje en links het hammetje (indirect bakken)
Laat dit een uurtje staan.



Na een half uurtje mag de schuif los, de rook mag er nu uit.
Strijk de ham om het kwartier in met de marinade.



Na een uurtje leg je de ham nog even boven de kooltjes
Voor een lekkere onderkant.

Mochten de kooltjes opraken, leg dan niet meer dan 4 kooltjes erbij in de as.




En daar is tie dan.
Mijn bedoeling was om dit te gebruiken als broodbeleg. Helaas, dat heeft hij niet gehaald ;-)






Met smakelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten